Investering

Instituut CAM zet onze beroepsopleiding voort, de tarieven zijn een indicatie. De administratieve processen zijn aan verandering onderhevig!

Door deze opleiding te volgen, investeer je in je eigen toekomst. Deze investering spreidt zich over de studiejaren verdeeld uit. Je betaalt alleen per lesdag of Onderwijseenheid waarvoor jij je hebt aangemeld. Uiterlijk 2 weken voor aanvang van een lesdag/weekend krijg je de factuur toegestuurd, pas dan hoef je te betalen. Doe je het een jaartje rustig aan, dan zijn je kosten dus ook laag! Na afstuderen verdien je in je eigen praktijk je investering dubbel en dwars terug!

Globaal kun je aanhouden dat je totale investering in deze opleiding rond de € 12.000,- euro uitkomt aan lesgeld, supervisie/studiebegeleiding en examengeld verdeeld over vier jaar (tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden). Daarnaast zijn er de externe kosten zoals de inrichting voor je praktijk en lesboeken (die ook veel tweedehands verkrijgbaar zijn). De kosten voor koffie/thee/water tijdens de lesdagen zijn in het lesgeld inbegrepen, lunchkosten zijn voor eigen rekening (of kan men zelf meenemen).

Tarieven voor de hele opleiding 

  • Collegegeld  € 9.125,-
  • Examengeld  € 1000,-
  • Extra lesmateriaal € 125,-
  • Supervisie/studiebegeleiding € 1320,-

BTW

Middels registratie in het "Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs" (CRKBO) zijn wij vrijgesteld voor het heffen van BTW. De NSK valt met haar lessen onder het 0% tarief. Onze registratie is in juni 2018 opnieuw met 4 jaar verlengd.